Pakokaasuäänenvaimentimet

Meriteollisuus

Valmistamme meriteollisuuteen vaimentimia, jotka on absorptiivisia, reaktiivisia tai niiden yhdistelmiä. Usein meriteollisuudessa ympäröivä tila on räjähdysherkkä, joten tarvittaessa äänenvaimentimeen asennetaan myös luokituslaitosten hyväksymä kipinäerottaja (spark arrestor), joka erottaa virtauksesta kipinät keskipakovoiman avulla ja estää kipinöitä jatkamasta matkaa.

Meriteollisuudessa on haasteena äänenvaimentimelle varatun tilan riittävyys. Äänenvaimennin suunnitellaan aina siten, että äänenvaimentimen koko ja äänivaatimukset kohtaavat.

Tarvittaessa voimme tarkastaa tuotteen hitsaukset NDT-menetelmällä. Voimme myös toimittaa tuotteet eri luokituslaitoksien hyväksynnöillä ja suorittaa tiiveys-kokeen. Yleensä vaimennus on meriteollisuudessa 25, 35, tai 45 dB (A).

Voimalaitokset

Voimalaitoksissa yleisin ratkaisu on yhdistelmä-äänenvaimennin, johon kuuluvat reaktiivinen osa, absorptio-osa ja tarvittaessa kipinäerottaja.

Voimalaitoksissa on tärkeintä päästä vaatimusten mukaiseen äänenvaimennukseen. Yleensä ratkaisu suunnitellaan yhdessä asiakkaan ja konsultin kanssa. On tärkeää muistaa, että asiakas ei ole koskaan tilanteessa yksin, vaan ratkaisemme esimerkiksi ympäristön tuomat haasteet yhdessä. Ratkaisu tehdään aina kohteen vaatimusten mukaisesti.

Äänenvaimentimet voidaan tarkistaa NDT-menetelmällä.  Yleensä äänenvaimennus on 35 tai 45 dB (A). Valmistamme myös imuilman vaimentimia.

Kaasuturbiinit

Valmistamme kaasuturbiineihin absorptiivisia lamelli-tyyppisiä vaimentimia. Ne soveltuvat pieniin kaasuturbiineihin. Kaasuturbiiniin voidaan tehdä myös imuilman suodatus- ja äänenvaimennusyksikkö.

P 3 new2

pakokaasuvaimentimet1